Aankoop Tips

Bepaal uw budget.
Geef niet meer uit voor de aanschaf van een tweedehands auto dan u werkelijk kunt missen! Uw aan te schaffen occasion kost meer dan de aanschaf. Een grotere, snellere auto kost vaak meer in onderhoud, verzekering en wegenbelasting dan een kleinere wat minder snelle auto. Bepaal van te voren wat u van de auto verwacht en waarvoor u hem wilt gebruiken.

Vraag of de auto gekeurd mag worden!
Zelfs als de auto niet door ons of een andere specialist wordt gekeurd, weet u wel hoe de verkoper hier tegenover staat. Heeft de verkoper hier absoluut geen zin in dan heeft u een redelijke kans op een auto met verborgen gebreken. Vraag dus of de verkoper een aankoopkeuring toestaat op de auto. Dat een auto recent APK is goedgekeurd of zelfs met nieuwe APK-keuring wordt afgeleverd geeft geen enkele garantie voor een betrouwbare auto die in goede staat verkeert.


Vraag of u mag rijden met de auto!

Bedrijven waar u voordat u mag rijden een koop-contract moet tekenen of de auto moet aanbetalen, doen dit niet zelden met verkeerde bedoelingen. Vaak zit u, als u daarna met de auto rijdt en deze lijkt niet goed, met de verplichting om de auto af te nemen of u bent uw aanbetaling kwijt. Als de verkoper u als argument vertelt dat hij dit doet omdat hij garantie wil dat u een serieuze koper bent, dan vertelt u hem dat u een aankoopkeuring wilt. Dat garandeert hem dat u een serieuze koper bent. U gaat immers geen kosten maken voor een aankoop-keuring als u niet serieus van plan bent de auto te kopen.

Bekijk de auto bij daglicht:
Bij daglicht ziet u veel meer dan in het donker.
Ga liever niet alleen:
U kent de verkoper immers niet! Zeker als het een particulier is weet je nooit van tevoren met wie je te maken hebt. Neem als u wel alleen gaat niet zomaar grote contante geldbedragen mee.

Haastige spoed is zelden goed:
Veel verkopers willen u verleiden tot een snelle koop. Laat u nooit opjagen als het om kopen gaat! Er is nog nooit zo een groot aanbod van gebruikte auto`s geweest als nu. Neem de tijd om te kijken of de auto echt de auto is die u wilt en neem de tijd om de auto goed te beoordelen. Betaal niet zomaar aan op de auto; een aanbetaling wordt juridisch gezien als bevestiging van de koop. Door aan te betalen kunt u vaak niet makkelijk meer van de koop afzien.

Indien u van een bedrijf koopt:
Zoek eens op internet met bijvoorbeeld Google op de naam van het bedrijf en kijk eens of u ervaringen van anderen tegenkomt? Er zijn gelukkig veel goede bedrijven die service en garantie en het leveren van een goede auto hoog in het vaandel hebben staan. Helaas komt het omgekeerde ook veel voor!

Indien u van een particulier koopt: Of, denkt te kopen?
Kijk eens als u bijvoorbeeld via Marktplaats uw nieuwe auto gevonden lijkt te hebben onder de ‘knop’ ‘bekijk alle advertenties van adverteerder’. Soms wordt u verrast dat die zogenaamde particuliere verkoper wel 6 auto`s van zijn moeder te koop heeft ‘die er niet meer mee mag rijden’. Of bel eens op en vraag naar DE auto uit de advertentie; vraagt de verkoper ‘welke auto’ of ‘welke advertentie’, dan verkoopt hij er ook vast meer!

Een auto van een particulier kopen maakt het lastiger om aanspraak te kunnen maken op een oplossing als er onverwachte gebreken aan de auto zijn. Van garantie is geen sprake indien u van een particulier koopt tenzij er op de auto nog garantie zit en deze overdraagbaar is. Wél is de prijs soms zo aantrekkelijk dat het toch loont om van een particulier te kopen. Laat in dat geval de auto keuren of neem minimaal iemand mee die echt verstand van zaken heeft!

Een zorgvuldig uitgevoerde aankoopkeuring behoedt u voor onverwachte kosten van reparatie of achterstallig onderhoud of een auto die door een zwaar schade-verleden of een teruggedraaide kilometerstand zijn geld absoluut niet waard is. Een aankoopkeuring verdient zich in de regel dan ook altijd terug!

U wilt nog meer weten?
Neemt u gerust contact op met Girlcars per mail of telefonisch.
Mobiel nummer: 06-54716016
Email info@GirlCars.nl